Finlandia Kanotstafett 2024 /

38. Suomi Meloo – kanotstafett i Finland från Etseri - till Björneborg  8. - 14.6.2024


Suomi Meloo, fritt översatt till Finlandia Kanotstafett, är en internationell motionshändelse och ett ansett friluftsevenemang i Finland, som är öppen för alla friluftsintresserade paddlare. Händelsen är inte i ordets betydelse en tävling, idén är att de deltagande lagen skall hålla sin kajak eller kanot i rörelse dygnet runt, i en veckas tid, från start till mål.

Paddlingsstafettens rutt varierar årligen och den löper genom Finlands vackraste farleder och sjöar. Under en vecka gäller det för lagen att paddla oavbrutet med en fart på 6 kilometer i timmen, dag och natt, tills målet hägrar.

Etapperna och platserna för skifte av mannskap är alltid fastslagna på förhand och man beräknar att 40 lag och ca. 350-400 paddlare deltar årligen. Den totala längden av stafetten är över 400 kilometer. Evenemanget erbjuder varje år enastående upplevelser i den unika finländska naturen, från paddling i den ljuva sommarnatten, solnedgångar i horisonten, till ett sagolandskap i morgondimman. Rutten är alltid skyddad och övervakas av säkerhetsbåtar, vilket gör det möjligt för även mindre erfarna paddlare att delta i stafetten.

I lagen deltar vanligtvis 6-12 paddlare, beroende på deltagarnas erfarenhet, och det vanliga är att man använder sig av en- eller tvåmanskajak. Övernattningen sker både i husvagn och i tält, men många väljer även att sova i fritidsstugor som man kan hyra under stafetten.

Det finns inga restriktioner om hur många kajaker eller kanoter lagen måste använda under själva stafetten, så det räcker för lagen att endast delta med en kajak som lämpar sig för alla deltagare.

Kostnaderna att delta i Suomi Meloo –kanotstafetten på sommaren 2024 är 200 euro per lag, samt 60-80 euro per paddlare beroende på betalningstidpunkten.  Anmälningen till den 38. Suomi Meloo -kanotstafetten senast 30.4.2024.

.

Välkommen till Suomi Meloo!

Kari Hellström, generalsekreterare Suomi Meloo rf tel. +358407703658 e-mail: kari.hellstrom @ suomimeloo.fi